fbpx

Ik wil mijn opgewekte zonne-stroom opslaan in een accu

Slimme energie opslag met een thuisaccu voor zonnepanelen

Met een thuisaccu – thuisbatterij voor zonnepanelen wordt de opgewekte stroom opgeslagen en gebruikt wanneer u het nodig heeft.

Door gebruik te maken van accu’s wordt het opwekken van zonne-energie nog interessanter. Een thuisaccu geeft u meer vrijheid, u bent minder afhankelijk van energiemaatschappijen en niet afhankelijk van de salderingsregeling.

Offerte aanvragen

Neem de controle over uw stroomafname en teruglevering

Met een thuisaccu maakt u 24 uur per dag gebruik van uw eigen opgewekte duurzame groene energie. Ook als de zon niet schijnt. Het teveel aan opgewekte energie wordt opgeslagen en gebruikt u op het moment dat er weinig of geen energie wordt opgewekt door de zonnepanelen. ‘s avonds wordt bijvoorbeeld zo de koelkast en televisie van stroom voorzien. Maar een thuisaccu biedt u nog veel meer voordelen die wij hieronder beschrijven.

 

 

Geld besparen met een thuisbatterijen

Veel huishoudens merken dat de energiekosten steeds hoger worden. Gelukkig zijn er efficiëntere manieren om energie te gebruiken. Thuisbatterijen kunnen een effectieve oplossing bieden om deze kosten te verlagen. Ze helpen niet alleen om energie op te slaan die u met zonnepanelen hebt opgewekt, maar kunnen ook financieel voordelig zijn voor mensen met een dynamisch energiecontract. Dit laatste stelt u in staat om optimaal gebruik te maken van de variabele energieprijzen gedurende de dag. 

 

 

Onafhankelijk van het elektriciteitsnet

Door de continue prijsstijgingen en beleidswijzigingen van energieleverancier denken steeds meer huishoudens na om minder afhankelijk te worden van hun energieleverancier. Dit kan met een thuisbatterij. Hiermee bespaart u niet alleen op kosten, maar u heeft ook meer controle en zekerheid over uw eigen energievoorziening. Het idee om zelfvoorzienend te zijn en niet afhankelijk te zijn van externe energiebronnen spreekt veel consumenten aan.

 

 

Milieuvriendelijk & duurzaamheid 

Op het gebied van energieverbruik, speelt milieuvriendelijk en duurzaamheid een steeds belangrijkere rol bij huishoudens. Veel mensen voelen de noodzaak om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Thuisbatterijen helpen u om hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, efficiënter te benutten en zo bij te dragen aan een schoner milieu. Door te investeren in een thuisaccu, kunnen huishoudens niet alleen besparen op energierekening, maar ook actief bijdragen aan een duurzamere wereld.

 

Offerte aanvragen

Uw voordelen | Thuisaccu

Steeds meer mensen zijn enthousiast over de mogelijkheid om stroom op te slaan.

  • Duurzame opgewekte energie zelf opslaan.
  • Uw eigen stroom als de zon niet schijnt.
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over salderingsregeling.
  • Minder afhankelijk van de energieleverancier.
  • Geld besparen: met een dynamische contract handelen op energiemarkt
  • En dankzij de laatste ontwikkelingen hebben de batterijen van nu een lange levensduur en zijn veiliger & voordeliger dan ooit.

Welke thuisaccu moet u kiezen?

De opslagsystemen die wij aanbieden worden op uw behoefte afgestemd. Afhankelijk van uw situatie wordt er samen u een keus gemaakt uit het aanbod.

En verandert uw energievraag door gezinsuitbreiding of de aanschaf van een elektrische auto? Geen probleem de opslagsystemen zijn zeer eenvoudig uit te breiden.

 

Enphase IQ thuisbatterij

Wij werken altijd met gerenommeerde leveranciers, waaronder: Enphase, Fronius, Growat, BYD, Huawei, SolarEdge, Sungrow, SolaX en AEG. 

In 2024 heeft Enphase haar nieuwste batterij gelanceerd: IQ 5P. Dit is de krachtigste alles-in-één-thuisbatterij van Enphase. Deze batterij is ontworpen om naadloos samen te werken met uw zonnepanelen en is gebouwd op de bewezen micro-omvormer technologie met zeer hoge betrouwbaarheid.

 

IQ Energie Management Systeem

Bij de thuisbatterij van Enphase hoort het IQ Energie Management Systeem. Dit is de slimme software dat ervoor zorgt dat uw thuisbatterij, zonnepanelen en eventueel dynamisch energiecontract naadloos met elkaar communiceren.

Het systeem houdt dan rekening met energietarieven en voorspelt de energieproductie en het energieverbruik met behulp van AI en Machine Learning. 

 

Meer informatie IQ 5P

 

Wilt u persoonlijk advies en een offerte ontvangen?

Wij adviseren u gratis en vrijblijvend over thuisaccu’s. Laat uw gegevens achter en wij geven u een persoonlijk advies. 

Offerte aanvragen

 

Mensonides is gevestigd in Harlingen. Wij voeren installatiewerkzaamheden uit in heel Friesland.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.