Zonnepanelen sneeuwvrij maken en houden levert u veel meer rendement op: de invloed van koud weer in de wintermaanden en sneeuw heeft namelijk een negatief effect op de opbrengst van uw zonnepanelen. Wij leggen u graag uit hoe dat werkt op deze pagina.
Zonnepanelen sneeuwvrij maken en houden heeft een belangrijk doe. Hoewel de opbrengst van de zonnepanelen op uw dak in de wintermaanden lager is, houden zonnepanelen zeker geen winterslaap.
Tussen oktober en maart zorgen zonnepanelen nog altijd voor ongeveer een derde deel van de jaarlijkse opbrengst. Zie ook afbeeldingen met opbrengst van zonnepanelen per maand.
De opbrengst in de winter
Het is dus een misvatting dat zonnepanelen geen stroom opwekken in de koude wintermaanden. Zonnepanelen zijn wel minder productief in de winter doordat de zon minder schijnt en minder hoog staat.
En als in het in winter sneeuwt heeft dit ook zeker invloed op de zonnepanelen. Een klein laagje sneeuw zorgt er al voor dat de zonnepanelen minder goed werken. Ligt er veel sneeuw op de panelen dan wekken de zonnepanelen tijdelijk helemaal geen stroom op.
Belangrijk om te weten: u hoeft niet na iedere sneeuwbui uw zonnepanelen sneeuwvrij te maken. Wij raden u het zelfs af om sneeuw van uw zonnepanelen af te halen:
Wij raden u daarom aan om de zon en de zonnepanelen het werk te laten doen. En niet zelf het dak op te gaan. Het grootste nadeel aan sneeuw op de zonnepanelen is dat de zonnepanelen tijdelijk minder / geen stroom opwekken. De zonnepanelen sneeuwvrij maken en houden is dus de manier bij uitstek om dat probleem te verhelpen.
Wij raden u aan om de sneeuw niet zelf van de zonnepanelen te halen.
Wilt u wel de sneeuw van de zonnepanelen afhalen? Houd dan wel rekening met de volgende aandachtspunten:
Heeft u problemen met uw zonnepanelen? Neem contact op met Mensonides.
Ons werkgebied voor zonnepanelen is Friesland.
Wij installeren, plaatsen en verhelpen storingen aan zonnepanelen onder andere in: Harlingen, Franeker, Bolsward, Leeuwarden, Sneek, Dokkum, Joure, Heerenveen, Wolvega, Drachten en Lemmer.
© 2025 Mensonides realisatie: NOREX