Rond de jaren ’70 is blokverwarming geïntroduceerd. Blokverwarming wordt gebruikt om meerdere woningen in één complex te verwarmen. Er is één sterke cv-ketel die alle ruimten voorziet van voldoende warmte. Zo hebben alle flatwoningen en appartementen geen eigen cv-ketel, maar een gedeelde.
Via het leidingenstelsel wordt de warmte vanuit de centrale verwarmingsinstallatie verspreid naar de woningen binnen het gebouw. De eigenaar van het complex kan hiervoor kiezen. Zo kan de woningbouwcoöperatie of de verhuurder dat doen bij huurwoningen en de vereniging van eigenaren bij koopwoningen.
Het enige nadeel van blokverwarming is dat het niet goed is af te lezen hoeveel energie je zelf hebt verbruikt omdat het uit één verwarmingsinstallatie komt. En daarnaast kun je niet zelf kiezen welke energieleverancier je wilt hebben.
Om de consument te beschermen tegen de bovengenoemde nadelen is de Warmtewet ingevoerd. Door middel van deze wet worden gebruikers van blokverwarming beschermd tegen te hoge tarieven van de energie, onacceptabele storingen en niet transparantie energieleveranciers. Op 1 januari 2014 zijn landelijke maximumtarieven voor warmte ingesteld.
Overweeg je om blokverwarming in jouw complex te laten installeren? Mensonides neemt graag de mogelijkheden met je door.
Voor een vrijblijvend advies op maat kan je contact opnemen met de klantenservice. De deskundige van Mensonides staat je graag te woord en zal vervolgens aan de hand van jouw situatie en wensen een offerte opstellen.
© 2024 Mensonides realisatie: NOREX